13.03.09
|
|
|
Kurucu Üye
-------------------
|
|
Aldığım Teşekkür: 41
Tecrübe Puanı : 3321
|
|
|
PMYO İle POMEM Arasındaki Fark Nedir?
.
PMYO İLE POMEM ARASINDAKİ FARK NEDİR?
PMYO; Polis Meslek Yüksek Okulu, Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı önlisans düzeyinde meslek eğitimi veren eğitim kurumlarıdır. Bu eğitim kurumlarına lise mezunu olan her genç müracaat edebilmektedir. Her yıl ÖSS temel alınarak bir taban puan belirlenir. Daha sonra PMYO’ lar kendilerine has aşamalara yönelirler.
Başvuru koşulları her sene yayımlanarak adaylara duyurulmakta ve ihtiyaç nispetinde yapılan sınavlar ile alımlar gerçekleştirilmektedir. Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) emniyet teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılar. PMYO’yu bitirenler polis memuru olarak hemen göreve başlarlar. Diğer üniversite mezunları gibi KPSS'ye girme gibi bir zorunlulukları yoktur. Eğitim yatılıdır ve 2 yıl sürmektedir.
POMEM; Polis Eğitim Merkezi Müdürlükleri, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı 6 aylık eğitimle polis memuru yetiştiren eğitim kurumlarıdır. Bu merkeze sadece 4 yıllık üniversite mezunları belirli aşamaları geçtikten sonra kabul edilmektedir. POMEM’ lere her sene alımlar yapılarak emniyet teşkilatının polis memuru ihtiyacı karşılanmaktadır. POMEM sınavlarına başvurabilmenin en büyük şartı 4 yıllık üniversite mezunu olmaktır. Sonrasında KPSS sınavından istenilen puanı almak koşulu gelmektedir.
PMYO ve POMEM mezunları arasında hiçbir fark yoktur. Her iki okulun mezunları da polis memuru olarak göreve başlarlar. Özlük hakları bakımından her iki okul mezunu da eşittir. Sadece kadro derecelerinde farklılık gözlemlenir.
.
|